Qigong workshop
‘Stap in balans’

zondag 17 september 2023
13.30- 17.00 uur
Berkel en Rodenrijs

Wil je meer balans en vaste grond onder je voeten? vreugde in je leven?

Voel je soms een innerlijke onrust en zoek je naar een manier om meer in balans te komen? Zorg je teveel voor anderen en mis je balans en gronding in je leven? Voel jij je overweldigd door de drukte van je leven en verlang je naar een moment van innerlijke rust? Wil je graag veerkrachtiger zijn om met stress om te kunnen gaan?

Dan nodig ik je graag uit om deel te nemen aan de inspirerende Qigong Workshop, die volledig gericht is op het versterken van het Aarde-element.

Gebruik het Aarde-element om in balans te komen

Het Aarde-element symboliseert het late zomerseizoen, een periode van overvloed en oogsten. Het vertegenwoordigt zorgzaamheid, stabiliteit en de capaciteit om te gronden te midden van het drukke leven. De kleur geel wordt vaak geassocieerd met het Aarde-element, die ons herinnert aan de warmte en vitaliteit van de zon.

Wat kun je verwachten tijdens de workshop?

Tijdens deze workshop, leer je hoe je zorgzaamheid en gronding kunt bevorderen, waardoor je meer rust en evenwicht kunt ervaren in je dagelijks leven. We verkennen de meridianen die verbonden zijn met het Aarde-element, zoals de Milt- en Maagmeridianen, en ontdekken hoe deze invloed hebben op onze fysieke en emotionele welzijn.

Door middel van specifieke Qigong-oefeningen, ademhalingstechnieken en meditatie leer je hoe je jouw energie in evenwicht kunt brengen, innerlijke rust kunt cultiveren en kunt gronden. Deze oefeningen uit het Aarde-element zijn afgestemd op het seizoen en zullen je helpen om beter om te gaan met de veranderingen in je leven.

Dankzij jouw Qigonglessen ben ik uit mijn hoofd gekomen en voel ik mijn lichaam weer! Ik voel me meer ontspannen en energieker tegelijk!

-Anneke-

Deelnemen workshop ‘Stap in balans’

Wat ga jij ervaren tijdens en na de workshop?

Het effect van deze workshop gaat verder dan alleen de fysieke aspecten. Je zult merken dat je emotioneel meer in balans bent, beter kunt omgaan met stress, en je diepere connectie met jezelf en de natuur voelt versterken. Je zult het volgende ervaren:

  • Versterking van zorgzaamheid, balans en gronding in jezelf
  • Een beter begrip van de overgang van yang naar yin in je leven
  • Een diepere verbinding tussen lichaam en geest
  • Meer innerlijke rust en balans in het najaar
  • Verhoogde veerkracht en stressmanagement

Meer informatie

 

Datum: zondag 17 september
Tijd: 13.30 -17.00 uur
Locatie: CMAH Lansingerland, Industrieweg 106, Berkel en Rodenrijs
Kosten:  € 35.-
Min. aantal deelnemers 7
Max. aantal deelnemers 12

Let op: Bij minder aanmeldingen gaat de workshop niet door. Je hoort uiterlijk 5 dagen vantevoren of de workhsop door gaat of niet.

Let op: Als je korter dan 5 dagen afzegt, krijg je je geld niet meer terug. In overleg is het wel mogelijk om een workshop op een ander tijdstip te doen als vervanging.

Weet je nog wat je daarvoor krijgt?

  • 3,5 uur aan de slag met oefeningen om zorgzaamheid en gronding te versterken.
  • Kennis van het Aarde-element en de bijbehorende meridianen.
  • Meer innerlijke rust en balans.
  • Lichaam en geest in harmonie.
  •  Na afloop: Hand-out van de theorie en de oefeningen en toegang tot online video’s met de oefeningen.

Deelnemen workshop ‘Stap in balans’

Je straalt zoveel enthousiasme uit voor datgene waar je ons de beginselen van wilde leren, de Qigong. Maar ook de persoonlijke benadering en de betrokkenheid met ons leerlingen maakte dat niemand het gevoel kreeg dat je iets fout kon doen, dat merkte je aan de sfeer in de groep. En ondanks dat we met velen waren werd naar mijn gevoel iedereen in het proces betrokken. 

Els

Waarom zou je deze workshop bij mij doen?

Ik ben inmiddels ruim 11 jaar enthousiast bezig met Kungfu. Naast mijn eigen training, ben instructeur bij de kinderlessen bij CMAH Kungfu Lansingerland.

 In de vorm van Kungfu die door sifu Michael Morris wordt gegeven is er ruimte voor zowel de fysiek harde kungfu-training ook plek voor de meer zachtere interne vorm van kungfu. Na het behalen van mijn zwarte band kungfu, wilde ik graag meer leren over de interne werking van de Qi en hoe je die zelf kan versterken. Dat is de reden waarom ik de driejarige opleiding tot Qigongdocent ben gaan volgen. Sinds het behalen van mijn Qigong Instructeur II diploma, geef ik Qigong-les bij CMAH Kungfu Lansingerland.  

Ik heb er in ieder geval zin in! Tot gauw!

 

vitaal met qigong

Deelnemen workshop ‘Stap in balans’

Neem contact met me op
Scan de code