“Als je de persoon zoekt die je leven kan veranderen? Kijk dan in de spiegel!”

‘Als helpen niet helpt’ – Live groepstraining start op 13 januari 2024 in Den Haag

Je hebt een kind dat een depressie, angst- of dwangstoornis of andere psychische klachten heeft. Je maakt je je zorgen over de toekomst van je kind. Komt hij hier ooit uit? Wordt hij ooit beter? En natuurlijk wil je hem helpen om van zijn klachten af te komen. En daar doe je alles voor. Dat vind je niet erg want je wilt je kind helpen. Maar je merkt dat helpen niet helpt. Sterker nog. Je kind verdwijnt, ondanks jouw inspanningen, nog verder in zijn depressie of dwangstoornis.

Je doet enorm je best, maar het lukt niet meer om de ballen omhoog te houden. Daarom voel je je enorm schuldig tegenover iedereen. Je zou het wel anders willen doen, maar je weet niet hoe. 

Er zijn voor je kind vanuit je eigen kracht en energie

Hoe mooi zou het zijn, als je leven niet meer alleen om je psychisch kwetsbare kind draait.

Maar dat je…

 • je kind liefdevol kunt los laten zonder hem te laten vallen
 •  je niet meer schuldig voelt
 • tijd voor jezelf hebt waarin je kunt ontspannen en opladen.
 • energie hebt om er te zijn voor je hele gezin
 • tijd hebt om weer iets leuks te doen met je partner
 • op je werk weer goed kan functioneren
 • jezelf weer kan zijn!

En de sleutel tot dit alles ligt bij je zelf! 

In het ‘Als helpen niet helpt’-groepstraining staat jouw proces centraal. Het gaat niet om hoe je je kind kunt helpen, maar hoe je zelf weer vanuit je eigen kracht en met genoeg energie je kind kunt ondersteunen in zijn eigen proces, zonder daarbij je rest van het gezin en je werk uit het oog te verliezen.

Voordeel van een groepstraining

Je hoeft het niet alleen te doen. In een groepje van minimaal 4 en maximaal 8 ouders (of andere naasten) van psychisch kwetsbare kinderen gaan we aan de slag. Omdat we met een groep ouders bij elkaar zitten, zul je merken dat je niet de enige bent met deze problematiek. Je herkent wat er speelt, kunt elkaar steunen en van elkaar leren.

De training wordt zowel online als live gegeven. In ons kennismakingsgesprek kijken we welke training het beste bij jou past.

‘Door je enthousiasme en meelevendheid nam je iedereen mee. Niemand had het gevoel dat je ook maar iets fout kon doen. En dat is knap in zo’n groep.’ 

Els

Wat kan je verwachten van de live ‘Als helpen niet helpt’- groepstraining

We gaan in een groep van 4-8 ouders van psychisch kwetsbare kinderen aan de slag met de volgende onderwerpen:

 1. Jouw verhaal en het verhaal van je kind: Je krijgt inzicht in hoe jij en je kind elkaar beïnvloeden door onzichtbare patronen, gedachten en emoties van jullie allebei.
 2. Herkenning van en grip op je emoties. Je leert je je emoties herkennen, waarom je deze emoties hebt en je wordt bewust wat voor signalen je lichaam afgeeft als deze emoties opkomen. Je krijgt handvatten om hier wat mee te doen zodat je rustiger kan blijven in moeilijke situaties.
 3. Grenzen stellen of ruimte innemen? Je gaat aan de slag om te bepalen wat jouw grenzen zijn waardoor je deze ook beter kunt bewaken.
 4. Welke stap kan ík nemen? Je gaat een stappenplan maken zodat jij een op een adequate manier kan reageren in een moeilijke situatie met je kind.

Lichaamsbewustzijn en ontspanning met Qigong

Naasten van iemand met een GGZ-diagnose ben je volledig gericht op de ander. Je bent constant alert en daardoor zit je volledig in je hoofd. Je bent het contact met je lichaam kwijt, terwijl je tegelijkertijd slecht slaapt, pijn in je buik en nek hebt.

In de training of het individuele traject ‘Als helpen niet helpt’ ga je met jezelf aan de slag. En je lichaam speelt daarbij een belangrijke rol. Qigong helpt om je de signalen van je lichaam te herkennen en onmiddellijk de stress los te laten waardoor je ook rustiger op je dierbare kunt reageren.

Je komt weer in contact met je lichaam en leert om het op een simpele manier te ontspannen. Dat doe je met  eenvoudige rustige bewegingen, aandachts- en ademhalingsoefeningen die je op elk moment en elke plaats kunt toepassen. Een fijne ondersteuning van je eigen proces en een cadeautje voor jezelf!

Qigong is een integraal onderdeel van mijn trainingen (meer lezen over Qigong…)

Praktisch

 • Drie dagen waarop we bij elkaar komen van 10.30 tot 16.00 uur op een locatie in Flevoland, inclusie lunch. De eerste twee dagen neem ik je mee in het proces van de ‘Als helpen niet helpt’-methode in combinatie met ondersteunende Qigong-oefeningen.
 • Twee intensieve dagen die jou direct opleveren dat het je lukt om het in je thuissituatie anders te gaan doen – op een liefdevolle en zorgvuldige manier.
 • De derde dag geeft je gelegenheid om te ontdekken wat je nog moeilijk vindt en welk thema daar onder zit bij jou.

Volgende live training: 13 januari , 3 februari en 9 maart 2024 in Den Haag

Wat krijg je nog meer?

 • Gratis online of telefonisch kennismakingsgesprek (30 minuten): Het is belangrijk dat er een klik is tussen jou en mij. In dit gratis gesprek kijken we of die er is. Je krijgt een ontspanningsoefening van mij waarmee je thuis gelijk een momentje voor jezelf kan creëren
 • Persoonlijke aandacht: In de live training is er veel tijd en ruimte voor persoonlijke aandacht van mij, waardoor je je eigen thema beter kunt vastpakken (en loslaten).
 • Online ‘Als helpen niet helpt’ omgeving: Gedurende drie maanden heb je toegang tot de online leeromgeving waar je alle uitleg en opdrachten vindt. Tussendoor houden we contact via de groeps-app.
 • Online training Qigong: Tijdens de sessies krijg je van mij Qigongoefeningen, die je helpen om een momentje voor jezelf te nemen in de hectiek van je dagelijks leven. In de online training kan je de oefeningen terug kijken en krijg meer uitleg over Qigong zodat je ze ook thuis kunt doen. Je krijgt een jaar toegang tot deze training

  Jouw resultaat

  • Geen schuldgevoel meer!
  • Rust en ruimte voor jezelf.
  • Je weet dat jouw eigen patronen, emoties en gedachten het gedrag van je kind beïnvloeden
  • Je weet waarom de depressie, dwanghandelingen, angsten of andere klachten van je kind jouw gedrag beïnvloeden
  •  En je weet wat jíj kunt doen als het gedrag van je kind uit de hand loopt. Als de spanning te hoog oploopt weet jij hoe dat kunt doorbreken door bij jezelf te blijven. En dat lukt ook.
  • Je kind voelt je vertrouwen en durft daardoor ook het vertrouwen terug te geven.
  • Waardoor je meer in verbinding komt met elkaar.
  • De juiste verantwoordelijkheid blijft bij de juiste persoon.
  • Je kunt je kind liefdevol los laten zonder hem te laten vallen.
  • Je kunt weer moeder zijn in plaats van hulpverlener.

  Investering

  Je investeert 550 euro in jezelf om alles uit deze groepstraining te halen wat jij nodig hebt om anders om te gaan met psychisch kwetsbaarheid in je gezin en je eigen thema vast te pakken.

  Weet je nog wat je daarvoor krijgt?

  • 3 dagen live training met een groep mensen die je herkennen, begrijpen en steunen
  • Inzicht en handvatten om anders om te gaan met je psychisch kwetsbare kind
  • Persoonlijk aandacht van mij om met je eigen thema aan de slag te gaan
  • 3 maanden toegang tot de online omgeving
  • WhatsApp groep om tussendoor contact met elkaar te houden
  • Ontspanningsoefeningem

  Ik ben moeder van een dochter (15) met een eetstoornis. Het belangrijkste dat deze coaching mij heeft geleerd is dat ik mijn ruimte mag innemen en hoe en belangrijk het is om goede keuzes voor mezelf te maken. Met oefeningen en meditatie heeft Chi-Ling mij laten voelen en ervaren hoe ik dat kan doen. Chi-Ling is een fijne, lieve en rustige coach. Ze straalt vertrouwen uit en dat heeft mij enorm geholpen

  Anoniem

  succes

  Waarom met mij in zee?

  Ik heb ook te maken gehad met de zorg voor naasten die met burn-out of depressie kampten. Zij waren het middelpunt van mijn leven waardoor ik mezelf compleet kwijtraakte en uitgeput raakte. Daardoor kon ik er ook niet meer voor hun zijn.

  Pas toen ik zelf hulp zocht om aan mezelf te werken kreeg ik inzicht in mijn rol in de instandhouding van de depressie of burn-out van mijn naasten. Dat inzicht hielp mij om  de regie over mijn eigen leven pakken en de verantwoordelijkheid van de burn-out of depressie bij mijn naasten zelf te laten. Ik voelde me niet meer schuldig, kon daardoor meer ontspannen en kreeg ik ook meer energie en zelfvertrouwen om anders met de problematiek van mijn naasten om te gaan.  Zij kregen daardoor ook meer vertrouwen in hun eigen vermogen om met hun burn-out of depressie om te gaan. We zijn echt nader tot elkaar gekomen hierdoor!

  En dat gun ik jou ook! Gun jij jezelf dat ook?

  Neem contact met me op
  Scan de code