Lichaamsgericht holistisch coachen

“Diep in jezelf heb je het antwoord: je weet wie je bent en je weet wat je wilt”

Laozi

PROEFCLIËNTEN GEZOCHT

Voor mijn opleidingen Leefstijl- en Vitaliteitscoach ben ik op zoek naar mensen die het leuk vinden om mij te helpen oefenen bij het maken van een Leefstijl- en voedingsanalyse en het opstellen van een leefstijl- en vitaliteitsadvies. Het is gratis en kost jou alleen wat tijd. Wat levert het op? Inzicht in je leefstijl en een leefstijl- en vitaliteitsadvies, waarmee je aan de slag kunt om je vitaler te gaan voelen!

Als je hulp nodig hebt bij het uitvoeren van het advies, kunnen we ook verder gaan met een gratis coachingtraject van 6 sessies waarbij we gezamenlijk op zoek gaan naar een manier waarop jij beter in je vel komt te zitten.

Neem contact met me op via WhatsApp of via het contactformulier

Ik wil me graag energieker voelen. Ik wil graag meer bewegen en gezonder leven. Ik wil minder stress en meer balans in mijn leven.

Met deze en andere hulpvragen over vitaliteit, leefstijl, emoties & gedrag, ontspanning en beweging kun je bij mij terecht. Samen gaan we op de weg van meer inzicht in wie jij bent en werken om jouw doel te bereiken.  Door mijn unieke combinatie van lichaamsgerichte coaching met o.a. de Chinese bewegingsleer Qigong en het integrale holistische MARK-coachingsmodel, wordt je een je betere versie van jezelf. Geen quick fix maar een duurzaam resultaat.

Lichaamsgericht

Het tempo, de eisen en verwachtingen van ons leven maken dat we meer en meer vanuit ons hoofd leven. Maar daardoor verliezen we het contact met ons lichaam. Terwijl het lichaam ons zoveel te vertellen heeft.
Hoe vaak horen we dat mensen buikpijn hebben als ze een belangrijke beslissing moeten nemen of hoofdpijn krijgen als ze zich zorgen maken over iets? Allemaal signalen van het lichaam die ons vertellen dat er iets is wat aandacht nodig heeft. Als we luisteren naar het lichaam komen vaak de juiste oplossingen als vanzelf naar boven.

Ik ga je leren om weer in contact te komen mét én te luisteren naar je lichaam. Een belangrijk middel daarbij zijn de langzame bewegingen van Qigong, maar ook meditatie, ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Hiermee leer je luisteren naar wat je lichaam je wilt vertellen en te herkennen wat er gebeurt als je een bepaalde emotie voelt of gedachte hebt.

Daarnaast betekent het lichaamsgericht werken ook dat we kunnen kijken naar je voedings-, slaap- en bewegingspatroon om te ontdekken of je door daar verandering in te brengen bij kan dragen aan het oplossen van je hulpvraag. Dit kan bijv. door een leefstijl- en voedingsanalyse, beweeganalyse en -plan.

Holistische benadering

Door lichaamsgericht te werken, ontdek je welke voor emoties, (belemmerende) gedachten, overtuigingen en kernwaarden een belangrijke rol spelen in je leven. Daarna onderzoeken we welke je in de weg staan, maar ook welke je helpen of nodig zijn om je doel te bereiken. We bekijken ook je kernwaarden: Wat zijn je diepste drijfveren, normen en waarden. Door al deze aspecten aan te pakken, leer je jezelf beter kennen waardoor je in je kracht komt te staan en je werkelijk de persoon kan zijn die je wilt zijn.

Je moet het zelf doen

Maar dat alles heeft geen zin als je zelf niet de regie over je proces pakt. Zonder intrinsieke motivatie heeft het geen zin om dit coachingstraject in te gaan. Zonde van jouw tijd en zonde van mijn tijd.

Een Chinees spreekwoord zegt: Een reis van 10.000 mijl begint met één stap

Jij moet die stap en alle stappen die daarop volgen zelf zetten. En dat is vaak hard werken. Ik kan dat niet voor je doen. Jij bent verantwoordelijk voor je reis. Ik reik de middelen aan,  sta achter je en moedig je aan. Maar jij moet het doen!

Hoe ziet zo’n coachingstraject er uit?

  1. Kennismakingsgesprek
  2. Intakegesprek: formuleren van hulpvraag en doelen
  3. Leefstijl- en voedingsanalyse
  4. 5-10 coachingsgesprekken

Elke vierde gesprek evalueren of je nog steeds op de goede weg bent. Is je hulpvraag misschien verandert of moet er ergens bijgestuurd worden. Op deze manier blijf je op het goede pad naar een vitaler leven.

 

Chat openen
Neem contact met me op