Leefstijl- en voedingsanalyse

Heb je overgewicht? Of juist ondergewicht? Zit je niet lekker in je vel? Voel je je niet fit?

Met een leefstijl- en voedingsanalyse, kijk ik samen met jou,  naar wat de oorzaken zijn van dat je niet goed in je vel zit. Hierbij kijk ik niet alleen naar je eetgewoonten, maar ook naar je slaap- en beweegpatronen.

Maar de leefstijl- en voedingsanalyse gaat verder dan het lichamelijke. We gaan ook in op de diepere oorzaken van waarom je niet lekker in je vel zit. Misschien heeft het te maken met hoe je in het leven staat of hoe je over jezelf denkt. Ben je tevreden met wat je hebt, laat je je beinvloeden door anderen? Sta je jezelf in de weg omdat je last hebt van belemmerende gedachten?

De leefstijl- en voedingsanalyse is geen dieetadvies, maar het kijkt naar het grotere plaatje. Hiermee krijg je inzicht waarom je niet lekker in je vel zit en geef ik je handvatten om de eerste stappen te zetten. Heb je meer hulp nodig, dan je kan je een coachingstraject op maat bij me volgen.

Hoe werkt het?

Kennismakingsgesprek en vragenlijst
In gesprek van ongeveer 30 minuten (dit kan ook online) leg ik je uit wat een Leefstijl- en voedingsanalyse is en wat ik ga doen.  Het kennismakingsgesprek is ook bedoeld om te kijken of er een klik is tussen ons om samen verder te gaan. Is dat zo, dan maken we een nieuwe afspraak voor een intakegesprek. Ter voorbereiding van dat gesprek, geef ik je een vragenlijst mee om in te vullen en naar mij toe te sturen. Deze vragenlijst is gebaseerd op het MARK-model. Dit 5-dimensionale vitaliteitsmodel visualiseert, als MARK-coach, mijn holistische kijk op vitaliteit.  De vragenlijst gaat daarom verder dan vragen over je voedings-, beweeg- en slaapgewoontes. Ik stel ook vragen over eigen regie, zingeving en identiteit, mentale fitheid en veerkracht, sociaal- emotionele balans, fysieke balans en dagelijkse leefgewoontes.

Intakegesprek
Met deze vragenlijst krijg ik een eerste beeld over wie je bent. Vervolgens hebben we een gesprek dat ongeveer 1 uur duurt. In dit gesprek gaan we je dieper in op je antwoorden en wat je hulpvraag is. Na het gesprek zal ik een analyse maken van wat je me verteld hebt en een advies geven over hoe je met je hulpvraag aan de slag kunt aan.

Analyse
Aan de hand van de vragenlijst en het gesprek, schrijf ik een advies voor je waar je mee aan de slag kunt gaan om je leven nog mooier te maken dan het is.

Adviesgsprek
De analyse bespreken we in het tweede gesprek van 30-45minuten. Aan de hand van mijn analyse en advies, stel jij je doelen op voor de komende tijd om je leefstijl te verbeteren en een gezonde toekomst tegemoet gaat. Hierbij komt zowel voeding als beweging en andere leefstijlaspecten aan de orde. Als je wilt kunnen we een vervolggesprek afspreken om je voortgang te bespreken of we starten een leefstijlcoachingstraject.

Kosten: € 175,-

“Dit 5-dimensionale Vitaliteitsmodel is ontwikkeld door MARK Leefstijl & Vitaliteit.”
Neem contact met me op
Scan de code