Qigong workshop
‘Versterk het vuurtje in jezelf’

zondag 2 juli 2023
13.30- 17.00 uur
Berkel en Rodenrijs

Wil je meer energie en vreugde in je leven?

Voel je innerlijke onrust en rusteloosheid? Mis je vreugde en vitaliteit in je leven? Ontdek de kracht van het vuurelement tijdens onze Qigong Workshop. Het vuurelement symboliseert passie, vitaliteit, vreugde en creativiteit. Leer hoe je jouw energie kunt versterken, vreugde kunt cultiveren en innerlijke rust kunt vinden te midden van de dagelijkse hectiek.

Het vuurelement in balans brengen voor een energiek en vreugdevol leven

Het vuurelement is een belangrijk aspect in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Het staat voor passie, vitaliteit, vreugde, creativiteit en het innerlijke vuur dat in ons brandt. Een evenwichtig vuurelement zorgt voor levendige energie en een gevoel van vreugde en vervulling. Ontdek hoe je het vuurelement in balans kunt brengen en een leven vol energie en vreugde kunt leiden.

Wat kun je verwachten tijdens de workshop?

Tijdens onze Vuurelement Workshop krijg je inzicht in de meridianen die verbonden zijn met het vuurelement, zoals de Hart-, Hartbeschermer-, Drievoudige Verwarmer- en Dunne Darmmeridianen. Deze meridianen spelen een belangrijke rol bij het reguleren van je emotionele balans, het bevorderen van vreugde en het creëren van harmonie in je leven.

Daarnaast verkennen we specifieke oefeningen uit het Houtelement om het vuurelement in jou te voeden. Deze oefeningen richten zich op het openen van energiebanen en het bevorderen van een soepele energiestroom door je lichaam. Ook zullen we oefeningen uit het Waterelement toepassen om het vuurelement in toom te houden, zodat je innerlijke vuur op een gezonde en harmonieuze manier kan stralen.

De workshop biedt een veilige en ondersteunende omgeving waarin je deze oefeningen kunt ervaren. We maken gebruik van Qigong-oefeningen, waaronder rustige bewegingen, ademhalingsoefeningen en meditatie. Leer hoe je jouw innerlijke vuur kunt voeden, in balans kunt brengen en kunt gebruiken als een krachtige bron van energie en vreugde in je leven.

Dankzij jouw Qigonglessen ben ik uit mijn hoofd gekomen en voel ik mijn lichaam weer! Ik voel me meer ontspannen en energieker tegelijk!

-Anneke-

Het effect van de workshop

Tijdens onze Vuurelement Workshop kun je de volgende effecten verwachten:

 • Versterking van je energieniveau en vitaliteit
 • Meer vreugde in je leven
 • Innerlijke rust en balans
 • Verhoogde creativiteit en zelfexpressie
 • Meer emotioneel evenwicht
 • Verdieping van zelfbewustzijn

 

Meer informatie

 

Datum: zondag 2 juli 2023
Tijd: 13.30 -17.00 uur
Locatie: CMAH Lansingerland, Industrieweg 106, Berkel en Rodenrijs
Kosten:  € 35.-
Min. aantal deelnemers 7
Max. aantal deelnemers 12

Weet je nog wat je daarvoor krijgt?

 • 3,5 uur aan de slag met oefeningen om het vuur in jezelf aan te wakkeren en in balans te brengen
 • Kennis van het vuurelement en de bijbehorende meridianen
 • Meer energie
 • Lichaam en geest in balans
 • Hand-out van de theorie en de oefeningen en toegang tot online video met de oefeningen

Je straalt zoveel enthousiasme uit voor datgene waar je ons de beginselen van wilde leren, de Qigong. Maar ook de persoonlijke benadering en de betrokkenheid met ons leerlingen maakte dat niemand het gevoel kreeg dat je iets fout kon doen, dat merkte je aan de sfeer in de groep. En ondanks dat we met velen waren werd naar mijn gevoel iedereen in het proces betrokken. 

Els

EENMALIGE AANBIEDING

3 workshops voor € 95,-

De Vuurelement Workshop is onderdeel van een serie workshops over de vijf elementen.

Na de workshop over het Hout-element, volgen dit jaar nog drie workshops:

Vuur-element: Versterk het vuurtje in jezelf op 2 juli 2023
Aarde-element: Goed voor jezelf zorgen op 17 september 2023
Metaal-element: Loslaten op 19 november 2023

Wil je meedoen aan deze workshops?
Schrijf je dan nu in voor alle drie de workshops en ontvang 10 EURO korting.

Waarom zou je deze workshop bij mij doen?

Ik ben inmiddels ruim 11 jaar enthousiast bezig met Kungfu. Naast mijn eigen training, ben instructeur bij de kinderlessen bij CMAH Kungfu Lansingerland.

 In de vorm van Kungfu die door sifu Michael Morris wordt gegeven is er ruimte voor zowel de fysiek harde kungfu-training ook plek voor de meer zachtere interne vorm van kungfu. Na het behalen van mijn zwarte band kungfu, wilde ik graag meer leren over de interne werking van de Qi en hoe je die zelf kan versterken. Dat is de reden waarom ik de driejarige opleiding tot Qigongdocent ben gaan volgen. Sinds het behalen van mijn Qigong Instructeur II diploma, geef ik Qigong-les bij CMAH Kungfu Lansingerland.  

Ik heb er in ieder geval zin in! Tot gauw!

 

vitaal met qigong
Neem contact met me op
Scan de code