“De verandering die je zoekt, zit altijd bij jezelf”

Het individuele ‘Als helpen niet helpt’ -coachingstraject

Je hebt een kind dat een depressie, angst- of dwangstoornis of andere psychische klachten heeft. Je maakt je je zorgen over de toekomst van je kind. Komt hij hier ooit uit? Wordt hij ooit beter? En natuurlijk wil je hem helpen om van zijn klachten af te komen. En daar doe je alles voor. Dat vind je niet erg want je wilt je kind helpen. Maar je merkt dat helpen niet helpt. Sterker nog. Je kind verdwijnt, ondanks jouw inspanningen, nog verder in zijn depressie of dwangstoornis.

Je partner vindt het onzin wat je allemaal doet voor dit kind terwijl je andere kinderen aandacht te kort komen. Er zijn constant spanningen en ruzies thuis. En als klap op de vuurpijl gaat het op je werk ook niet goed.

Je doet enorm je best, maar het lukt niet meer om de ballen omhoog te houden. Daarom voel je je enorm schuldig tegenover iedereen. Door de stress slaap je slecht, val je af of kom je juist aan, je rug en nek zitten vast. Maar je hebt geen tijd om te sporten of om naar de fysiotherapeut te gaan. Je hebt geen energie om de dag door te komen.

Er zijn voor je kind vanuit je eigen kracht en energie

Hoe mooi zou het zijn, als je leven niet meer alleen om je psychisch kwetsbare kind draait.

Maar dat je…

 • je kind liefdevol kunt los laten zonder hem te laten vallen
 •  je niet meer schuldig voelt
 • tijd voor jezelf hebt waarin je kunt ontspannen en opladen.
 • energie hebt om er te zijn voor je hele gezin
 • tijd hebt om weer iets leuks te doen met je partner
 • op je werk weer goed kan functioneren
 • jezelf weer kan zijn!

En de sleutel tot dit alles ligt bij je zelf! 

In het ‘Als helpen niet helpt’-traject sta jij centraal. Het gaat niet om hoe je je kind kunt helpen, maar hoe je zelf weer vanuit je eigen kracht en met genoeg energie je kind kunt ondersteunen in zijn eigen proces, zonder daarbij je rest van het gezin en je werk uit het oog te verliezen.

Het voelt heel natuurlijk aan hoe jij aan het coachen bent.  Het voelt echt als thuis komen. Je hebt mij heel erg geholpen met het voelen. In mijn lijf gaan. Dat vind ik ontzettend fijn. Daar ben je echt heel goed in.

Annie

Wat kan je verwachten van het ‘Als helpen niet helpt’- traject (3 maanden)

Gedurende 3 maanden zien wij elkaar gemiddeld 1x per twee weken voor een coaching sessie van 1,5 uur. Tijdens dit traject ga je volledig met jezelf aan de slag. Het gaat niet om je kind, maar over hoe jij met de situatie omgaat. Het traject geeft je inzicht wat jij doet, waarom je dat doet en hoe je anders kunt gaan doen. De enige persoon die je kunt veranderen ben je zelf!

In 5 sessies gaan we aan de slag met:

1. Jouw verhaal en het verhaal van je kind:  Door deze verhalen uit te pluizen ontdek je dat jouw gedrag en dat van je kind beïnvloed wordt door onzichtbare patronen, gedachten en emoties bij jullie allebei. Je komt erachter dat je kind een ziekte heeft en niet zijn ziekte is.

2. Herkenning van en grip op je emoties: Je leert je je emoties herkennen en je wordt bewust wat voor signalen je lichaam afgeeft als deze emoties opkomen. Je krijgt handvatten om hier wat mee te doen zodat je rustiger kan blijven in moeilijke situaties. Tegelijkertijd onderzoek je waarom je deze emoties hebt zodat je begrip krijgt voor hoe je reageert zoals je reageert.

3. Grenzen stellen of ruimte innemen? Je weet nu wanneer en waarom je op een bepaalde manier reageert. In deze sessie ga je aan de slag om te bepalen wat jouw grenzen zijn waardoor je deze ook beter kunt bewaken. Je weet wat je ruimte is en hoe je deze kunt innemen.

4. Welke stap kan ík nemen? Je gaat een stappenplan maken zodat jij een op een adequate manier kan reageren in een moeilijke situatie met je kind.

5. Afronden en succes vieren: In de laatste sessie kijken we terug op het proces dat jij in de maanden ervoor hebt doorgemaakt. We staan stil bij de vooruitgang die jij hebt gemaakt zodat je kunt zien en vieren wat voor effect dat heeft gehad op jezelf, je kind en de rest van je gezin. 

Wat krijg je nog meer?

 • Gratis Doorbraakgesprek (60 minuten) t.w.v. 90 euro: Het is belangrijk dat er een klik is tussen jou en mij. In dit gratis gesprek kijken we of die er is. Je krijgt een ontspanningsoefening van mij waarmee je thuis gelijk een momentje voor jezelf kan creëren.
 • Eén-op-één coaching: coachingssessies van 1,5 uur met alle aandacht voor jou en jouw proces.
 • Toegang tot de online leeromgeving: In online omgeving van ‘COACHILING’ staan filmpjes met extra uitleg over de stappen die in het traject ter sprake komen. Maar ook extra ondersteunende (Qigong) oefeningen die je helpen om wat je in de sessie verder toe te passen. 
 • Whatsapp coaching: Tussen de sessies door, ben ik op werkdagen ook via Whatsapp beschikbaar voor je vragen, om je steunen in moeilijke situaties maar ook vooral om te luisteren naar je successen!
 • Ontspanningsoefeningen: Tijdens de sessies krijg je van mij ontspanningsoefeningen (terug te vinden in de online omgeving ), die je helpen om een momentje voor jezelf te nemen in de hectiek van je dagelijks leven. Deze krijg je ook mee op papier zodat je ze ook thuis kunt doen.

Jouw resultaat

 • Geen schuldgevoel meer!
 • Rust en ruimte voor jezelf.
 • Je weet dat jouw eigen patronen, emoties en gedachten het gedrag van je kind beïnvloeden
 • Je weet waarom de depressie, dwanghandelingen, angsten of andere klachten van je kind jouw gedrag beïnvloeden
 •  En je weet wat jíj kunt doen als het gedrag van je kind uit de hand loopt. Als de spanning te hoog oploopt weet jij hoe dat kunt doorbreken door bij jezelf te blijven. En dat lukt ook.
 • Je kind voelt je vertrouwen en durft daardoor ook het vertrouwen terug te geven.
 • Waardoor je meer in verbinding komt met elkaar.
 • De juiste verantwoordelijkheid blijft bij de juiste persoon.
 • Je kunt je kind liefdevol los laten zonder hem te laten vallen.
 • Je kunt weer moeder zijn in plaats van hulpverlener.

Investering

Dit traject is niet zomaar iets. Zie het als investering in jezelf (en in je kind en gezin). Je geeft al veel aan je kind. Nu is het tijd om in jezelf te investeren, daar help je je kind uiteindelijk het beste mee. Na dit traject krijg je meer energie en ruimte voor jezelf.  Je bent het meer dan waard!

De investering in je zelf is: 750 euro

Als je het prettiger vindt, kun je dit traject ook in 3 termijnen betalen.

Weet je nog wat je daarvoor krijgt?

 • Een gratis Doorbraakgesprek
 • 5 coaching gesprekken van 1,5 uur
 • 12 maanden toegang tot de online omgeving met filmpjes en oefeningen
 • Whatsapp coaching als dat nodig hebt, vragen hebt of je successen wilt delen
 • Ontspanningsoefeningen

Het eerste wat bij mij opkomt als ik aan jou denk is goedheid. Er zit geen kwaad in. Er zit zoveel goedheid en zachtheid in jou. Het coachen gaat je heel gemakkelijk afgaat. Ik vraag me wel eens af: hoe doet ze dat toch? Je weet zo goed tot de kern te komen op zo’n liefdevolle manier.

Linda

Wil je meer weten? Plan een gratis online kennismakingsgesprek. Dan kijken we samen wat jouw hulpvraag is en bespreken we hoe ik je het beste kan helpen.

succes

Waarom met mij in zee?

Ik heb ook te maken gehad met de zorg voor naasten die met burn-out of depressie kampten. Zij waren het middelpunt van mijn leven waardoor ik mezelf compleet kwijtraakte en uitgeput raakte. Daardoor kon ik er ook niet meer voor hun zijn.

Pas toen ik zelf hulp zocht om aan mezelf te werken kreeg ik inzicht in mijn rol in de instandhouding van de depressie of burn-out van mijn naasten. Dat inzicht hielp mij om  de regie over mijn eigen leven pakken en de verantwoordelijkheid van de burn-out of depressie bij mijn naasten zelf te laten. Ik voelde me niet meer schuldig, kon daardoor meer ontspannen en kreeg ik ook meer energie en zelfvertrouwen om anders met de problematiek van mijn naasten om te gaan.  Zij kregen daardoor ook meer vertrouwen in hun eigen vermogen om met hun burn-out of depressie om te gaan. We zijn echt nader tot elkaar gekomen hierdoor!

En dat gun ik jou ook! Gun jij jezelf dat ook?

Neem contact met me op
Scan de code