Gratis proefles Qigong

Druk, druk, druk? We hebben het allemaal druk tegenwoordig. Jij ook? Druk met je gezin, werk, sport, hobby’s en sociale verplichtingen? Je hoofd loopt om. Soms heb je geen overzicht meer. Je blijft maar doorrennen. Je merkt dat je gestresst bent en afreageert op je partner of kinderen. Bewegen schiet er bij in. Maar je hebt wel pijn in je nek, schouders en rug. Je slaapt slecht en je bent doodmoe.

Herkenbaar? Op zoek naar ontspanning?

Hoe mooi zou het zijn als je

 • Een minder vol hoofd zou hebben?
 • Meer ontspannen in het leven zou staan?
 • Minder pijn in je schouders, nek en rug zou hebben?
 • Beter zou slapen?
 • Een soepeler lichaam te krijgen?
 • Een uurtje voor jezelf zou hebben?

Lees hier de privacyverklaring van coachiling

Na 2 lessen Qigong bij jou, slaap ik al beter. Ik voel me meer ontspannen. Het is echt een rustpuntje in de week.

Yvonne

Wat kan je verwachten

Qigong draait om focus, vloeiende bewegingen en ademhaling. Hierdoor worden stress en gevoelens van onrust verlaagd en tegelijkertijd focus en concentratie vergroot. Tegelijkertijd wordt het lichaam op zachte wijze getraind om soepeler, meer in balans en sterker te worden.

 

Hoe ziet een Qigong-les er uit?

Een Qigong-les beging met een rustige landingsoefening waarbij je de drukte van de dag achter je laat om volledig in de les te kunnen komen. Daarna gaan we verder met zachte stretch-oefeningen om het lichaam op te warmen. Dan vervolgen we de les met ademhalings-, balans- of focusoefeningen. Dit alles is een voorbereiding op de Qigong-vormen die we gaan leren waarbij de focus in de ene vorm meer op ontspanning, terwijl in een andere vorm meer aandacht is voor focus, balans of souplesse of kracht is.

 

Effecten van Qigong

 • Rust in je hoofd
 • ontspannen lichaam
 • betere concentratie en focus
 • een betere nachtrust
 • minder pijn
 • betere balans, zowel lichamelijk, mentaal en emotioneel
 • sterkere spieren
 • lagere bloeddruk, beter immuunsysteem etc.

Je straalt zoveel enthousiasme uit voor datgene waar je ons de beginselen van wilde leren, de Qigong. Maar ook de persoonlijke benadering en de betrokkenheid met ons leerlingen maakte dat niemand het gevoel kreeg dat je iets fout kon doen, dat merkte je aan de sfeer in de groep. En ondanks dat we met velen waren werd naar mijn gevoel iedereen in het proces betrokken. Dat vond ik, als oud docente, heel knap.

De interactie met de mensen aan wie je vandaag jouw kennis wilde overdragen was warm en lief, zoals jij bent, met die mooie lach waar iedereen wel blij van moet worden!

Els

Waarom zou je bij mij Qigong-les nemen?

Ik ben inmiddels ruim 12 jaar enthousiast bezig met de Chinese bewegingskunsten, Kung Fu, Qigong en Taji. Naast mijn eigen training, ben instructeur bij de kinderlessen bij CMAH Kungfu Lansingerland.

In de vorm van Kungfu die door sifu Michael Morris wordt gegeven is er ruimte voor zowel de fysiek harde kungfu-training ook plek voor de meer zachtere interne vorm van kungfu. Na het behalen van mijn zwarte band kungfu, wilde ik graag meer leren over de interne werking van de Qi en hoe je die zelf kan versterken.

Dat is de reden waarom ik de driejarige opleiding tot Qigongdocent heb gedaan. Sinds 2021, geef ik Qigong-les bij CMAH Kungfu Lansingerland. 

Qigong is voor mij de manier om mijn lichaam soepeler en sterken te maken. En vooral ook om te ontspannen. Door dagelijks Qigong te beoefenen ben ik zowel lichamelijk, mentaal en emotioneel meer in balans.

Het is mijn passie om anderen ook de kracht van Qigong te leren en te zien wat voor mooi effect dat heeft op mijn leren.

Lees hier de privacyverklaring van coachiling

Neem contact met me op
Scan de code