Qigong, een bewegingskunst die je moet proberen

Druk, druk, druk? We hebben het allemaal druk tegenwoordig. Jij ook? Druk met je gezin, werk, sport, hobby’s en sociale verplichtingen? Je hoofd loopt om. Soms heb je geen overzicht meer. Je blijft maar doorrennen. Je merkt dat je gestresst bent en afreageert op je partner of kinderen. Bewegen schiet er bij in. Maar je hebt wel pijn in je nek, schouders en rug. Je slaapt slecht en je bent doodmoe.

Herkenbaar? Op zoek naar ontspanning?

Hoe mooi zou het zijn als je

 • Een minder vol hoofd zou hebben?
 • Meer ontspannen in het leven zou staan?
 • Minder pijn in je schouders, nek en rug zou hebben?
 • Beter zou slapen?
 • Een soepeler lichaam te krijgen?
 • Een uurtje voor jezelf zou hebben?

Na 2 lessen Qigong bij jou, slaap ik al beter. Ik voel me meer ontspannen. Het is echt een rustpuntje in de week.

Yvonne

Wat kan je verwachten

Qigong draait om focus, vloeiende bewegingen en ademhaling. Hierdoor worden stress en gevoelens van onrust verlaagd en tegelijkertijd focus en concentratie vergroot. Tegelijkertijd wordt het lichaam op zachte wijze getraind om soepeler, meer in balans en sterker te worden.

Hoe ziet een Qigong-les er uit?

Een Qigong-les beging met een rustige landingsoefening waarbij je de drukte van de dag achter je laat om volledig in de les te kunnen komen. Daarna gaan we verder met zachte stretch-oefeningen om het lichaam op te warmen. Dan vervolgen we de les met ademhalings-, balans- of focusoefeningen. Dit alles is een voorbereiding op de Qigong-vormen die we gaan leren waarbij de focus in de ene vorm meer op ontspanning, terwijl in een andere vorm meer aandacht is voor focus, balans of souplesse of kracht is.   

Effecten van Qigong

 • Rust in je hoofd
 • ontspannen lichaam
 • betere concentratie en focus
 • een betere nachtrust
 • minder pijn
 • betere balans, zowel lichamelijk, mentaal en emotioneel
 • sterkere spieren
 • lagere bloeddruk, beter immuunsysteem etc.

Dankzij jouw Qigonglessen ben ik uit mijn hoofd gekomen en voel ik mijn lichaam weer! Ik voel me meer ontspannen en energieker tegelijk!

Anneke

Qigong van coachiling

Bij coachiling kan je op verschillende manieren kennis maken met de kracht van Qigong.  Zie hieronder de mogelijkheden. Je kunt ook privé-lessen of Qigongcoaching van mij krijgen. Neem contact op via WhatsApp (t. 06 26259333 of mail (info@coachiling.nl) om te kijken wat ik voor je kan betekenen. 

Gratis proefles

Wil je een keer ervaren wat Qigong voor je kan doen? Schrijf dan in voor de gratis proefles.  
 

Groepsles

Wil je elke week een uurtje voor jezelf om te ontspannen? Groepsles elke donderdag van 19.00 – 20.00 in Berkel en Rodenrijs 

Workshop ‘Met energie de lente in’
21 april, 13.30 – 17.00 uur, Berkel en Rodenrijs
Voorjaarskriebels of voorjaarmoeheid? Maak gebruik van de lente-energie m in balans te komen

vitaal met qigong

Waarom zou je Qigong les bij mij volgen?

Ik ben inmiddels ruim 11 jaar enthousiast bezig met Kungfu. Naast mijn eigen training, ben instructeur bij de kinderlessen bij CMAH Kungfu Lansingerland.

In de vorm van Kungfu die door sifu Michael Morris wordt gegeven is er ruimte voor zowel de fysiek harde kungfu-training ook plek voor de meer zachtere interne vorm van kungfu. Na het behalen van mijn zwarte band kungfu, wilde ik graag meer leren over de interne werking van de Qi en hoe je die zelf kan versterken. Dat is de reden waarom ik de driejarige opleiding tot Qigongdocent ben gaan volgen. Sinds het behalen van mijn Qigong Instructeur II diploma, geef ik Qigong-les bij CMAH Kungfu Lansingerland.

Ik heb er in ieder geval zin in! Tot gauw!

 

Qigong BLOG’s

Ik ben nog steeds bang om blij te zijn, maar het mag wél!

Ik ben nog steeds bang om blij te zijn, maar het mag wél!

‘ 𝐈𝐤 𝐛𝐞𝐧 𝐧𝐨𝐠 𝐬𝐭𝐞𝐞𝐝𝐬 𝐛𝐚𝐧𝐠 𝐨𝐦 𝐛𝐥𝐢𝐣 𝐭𝐞 𝐳𝐢𝐣𝐧, 𝐦𝐚𝐚𝐫 𝐢𝐤 𝐝𝐮𝐫𝐟 𝐡𝐞𝐭 𝐧𝐮 𝐭𝐞 𝐯𝐨𝐞𝐥𝐞𝐧 𝐞𝐧 𝐛𝐞𝐠𝐢𝐧 𝐯𝐞𝐫𝐭𝐫𝐨𝐮𝐰𝐞𝐧 𝐭𝐞 𝐤𝐫𝐢𝐣𝐠𝐞𝐧 𝐝𝐚𝐭 𝐢𝐤 𝐡𝐞𝐭 𝐦𝐚𝐠 𝐯𝐨𝐞𝐥𝐞𝐧’ Een mooi app-bericht dat ik van een cliënt kreeg, een paar dagen nadat...

Lees meer
Het waarom is niet altijd belangrijk

Het waarom is niet altijd belangrijk

Als er emoties zijn die iemand blokkeren of zelfs ziek maken, is het soms alleen maar belangrijk om de emoties te herkennen, te erkennen en er te laten zijn. Zo ook mijn cliënt van vandaag. Ze is al...

Lees meer
Neem contact met me op
Scan de code