Qigong workshop
‘Met energie de lente in’

zondag 21 april 2024
13.30 – 17.00 uur
Industrieweg 106, Berkel en Rodenrijs

 

De winter is voorbij. Daarmee de ook de tijd van naar binnen keren en weer op krachten komen. Het is nu tijd om te ontwaken uit onze winterslaap.

In de lentetijd bruist de natuur van het leven. Als mens kijken we vol verwachting uit naar de eerste groen waas op de struiken en bomen. Niet alleen de zon wint aan kracht en warmte in deze tijd, maar ook de planten en dieren om ons heen laten zich weer zien en horen en zijn volop in beweging.

Als mens is het goed om mee te gaan in deze natuurlijke energie. Onze creativiteit mag weer ontwaken, zoals de natuur dat ook in het voorjaar doet. Ideeën en plannen, die tijdens de rustperiode van de winter als zaadjes onder de grond wachtten en krachten verzamelden, mogen nu vorm krijgen en zichtbaar worden. De lente is het moment bij uitstek dus om alles weer te laten stromen, zowel fysiek als geestelijk.

Bruis je van energie of heb je last van voorjaarsmoeheid?

Het zijn de eerste kriebels die je ideeën geven. Je fantasie wordt geprikkeld. Je hebt zin om te creëren. Na de donkere maanden en de periode van cocoonen voel je dat de tijd is aangebroken om uit je comfortzone te treden.

Je lichaam wil in beweging komen. Dus je gaat naar buiten, op wandel in de natuur. Je komt écht in beweging. Je geest verlangt naar zuurstof. Het wil iets moois tot stand laten komen.

Of merk je dat je last hebt van voorjaarsmoeheid? Lukt het niet om in beweging te komen. Heb je last van boosheid of besluiteloosheid? Is je lichaam stijf en stram?

Houtelement

Bij de lente hoort het element hout. De lente staat voor de ochtend, jeugd en een nieuw begin. De kleur die erbij hoort is de kleur groen. Het houtelement is de kracht die ervoor zorgt dat het leven vooruit gaat. De kracht die groei en verandering brengt. De lente resoneert met de lever- en galblaasenergie en hierdoor zal een belast houtelement dan ook resulteren in belaste energie van de lever en galblaas. Dit kan ervoor zorgen dat je sneller boos, geïrriteerd of depressief bent. Ook kan het dat je last hebt van pijnen, zoals hoofdpijn of nek- en schouderklachten.

Dankzij jouw Qigonglessen ben ik uit mijn hoofd gekomen en voel ik mijn lichaam weer! Ik voel me meer ontspannen en energieker tegelijk!

-Anneke-

Wat kan je verwachten?

In deze workshop gaan we aan de slag met het houtelement en de lever- en galblaasmeridianen die gekoppeld zijn aan het houtelement. Na een stukje theorie gaan we aan de slag met oefeningen die blokkades in de lever- en galblaasmeridanen opheffen waardoor de energie weer gaat stromen. Het houtelement wordt versterkt met ademhalings-oefeningen en meditatie.

Alle oefeningen worden rustig en met aandacht uitgevoerd.

Na de workshop krijg je een beschrijving van de oefeningen, zodat je de oefeningen ook thuis kunt doen.

Deelnemen Lente workshop

Het effect van de workshop

 • Rust in je hoofd
 • Ontspannen lichaam
 • Meer energie
 • Inzicht in wat de lente met je doet
 • Je weet hoe je de kracht van het houtelement kan inzetten om je energie te versterken
 • Je voelt je energieker en ontspannen, meer in balans

 

Meer informatie

 

Datum: zondag 21 april 2024
Tijd: 13.30 -17.00 uur
Locatie: CMAH Lansingerland, Industrieweg 106, Berkel en Rodenrijs
Kosten:  € 40.-

Weet je nog wat je daarvoor krijgt?

 • 3,5 uur aan de slag met oefeningen voor de lente-energie en het hout-element
 • Kennis van het hout element en de lever- en galblaasmeridianen
 • Meer energie
 • Een ontspannen lichaam en geest
 • Hand-out van de theorie en de oefeningen 

Je straalt zoveel enthousiasme uit voor datgene waar je ons de beginselen van wilde leren, de Qigong. Maar ook de persoonlijke benadering en de betrokkenheid met ons leerlingen maakte dat niemand het gevoel kreeg dat je iets fout kon doen, dat merkte je aan de sfeer in de groep. En ondanks dat we met velen waren werd naar mijn gevoel iedereen in het proces betrokken. 

Els

Speciale aanbieding:

4 workshops voor 147 euro

 

De workshop ‘Met meer energie de lente in’ is de tweede in een serie van 5 workshops die ik in 2024 ga geven.  In elke workshop staat een element uit Traditionele Chinese Geneeskunde centraal. Maar ik zal tijdens de workshops ook  ingaan op andere thema’s uit de Chinese filosofie.  Denk hierbij aan Yin-yang, de soorten Qi, Wu wei etc.

De komende workshops zijn allemaal op zondag in Berkel en Rodenrijs op de volgende data:

21 april 2024 – 30 juni 2024
22 september 2024 – 24 november 2024

Als je geïnteresseerd bent in Qigong, Chinese filosofie of wil je gewoon lekker elke twee maanden een middagje voor jezelf?

Schrijf je dan in voor de gehele reeks en krijg € 13,- korting!

Schrijf je direct in of klik hier voor meer informatie

Deelnemen Lente
Qigong Workshop 

Boek 4 workshops voor 147 euro

 

Waarom zou je deze workshop bij mij doen?

Ik ben inmiddels ruim 11 jaar enthousiast bezig met Kungfu. Naast mijn eigen training, ben instructeur bij de kinderlessen bij CMAH Kungfu Lansingerland.

 In de vorm van Kungfu die door sifu Michael Morris wordt gegeven is er ruimte voor zowel de fysiek harde kungfu-training ook plek voor de meer zachtere interne vorm van kungfu. Na het behalen van mijn zwarte band kungfu, wilde ik graag meer leren over de interne werking van de Qi en hoe je die zelf kan versterken. Dat is de reden waarom ik de driejarige opleiding tot Qigongdocent ben gaan volgen. Sinds het behalen van mijn Qigong Instructeur II diploma, geef ik Qigong-les bij CMAH Kungfu Lansingerland.  

Ik heb er in ieder geval zin in! Tot gauw!

 

vitaal met qigong

Deelnemen Lente
Qigong Workshop 

Boek 4 workshops voor 147 euro

 

Neem contact met me op
Scan de code