coachiling

Adem negatieve gevoelens uit en positeive energie in, met deze eenvoudige Qigong-oefening

 Deze oefening is afkomstig uit de Chinese bewegingsleer Qigong. Qigong is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. De oefening is onderdeel van de ‘6 helende klanken’ en deze klank hoort bij het hout-element. Het hout-element is één van de vijf elementen waarop de Chinese geneeskunde is gebaseerd. Ieder mens heeft de vijf elementen in zich. Als één of meer elementen uit balans zijn ontstaan er ziektes. Aan de elementen zijn ook emoties (zowel positief als negatief verbonden).

Het hout-element in balans uit zich dat in vriendelijkheid, creativiteit, vrijgevigheid en positieve verbeeldingskracht. Als het hout-element uit balans is dan ontstaat er stress, frustratie, boosheid en jaloezie.

Met de helende klank ‘ssshhhh’ kan je het hout-element in jezelf weer in balans brengen. Het is een klank-oefening waarbij je je visualiseert dat je boosheid/ frustratie etc. uit je lichaam blaast en nieuwe positieve energie van creativiteit en vriendelijkheid inademt. Je kunt dit doen door alleen de ‘ssshhh’-klank te doen of er een korte meditatie/visualisatie van te maken.

Je kunt de oefening hier beluisteren en de beschrijving van de oefening als PDF downloaden.

Nog meer van deze eenvoudige effectieve oefeningen leren?

Ik geef elke 10 weken een workshop over één van de vijf elementen uit de Chinese geneeskunde. Deze hebben thema’s als:

  • Met energie de lente in
  • In je kracht komen
  • Vind je balans
  • Liefdevol loslaten
  • Rustig tot jezelf komen
  • Meer bereiken door niets te doen

Ben je geinteresseerd? Klik dan hier om te kijken welke workshops er zijn en wanneer ze plaats zullen vinden.

En, o ja, je kunt ook op Facebook , Instagram of LinkedIN volgen. Daar deel ik wekelijks nog veel meer praktische tips en interessante BLOG’s.

Warme groet,
Chi-Ling

vitaliteitscoach qigong

Over mij

Ik heb ook te maken gehad met de zorg van familieleden die met psychische problemen kampten. Zij waren het middelpunt van mijn leven waardoor ik mezelf compleet kwijtraakte en uitgeput raakte. Daardoor kon ik er ook niet meer voor hun zijn.

Pas toen ik met Qigong begon en dus eindelijk écht tijd voor mezelf nam, kon ik meer ontspannen. Door middel van Qigong-oefeningen kreeg ik, naast meer rust in mijn hoofd en lijf, ook meer energie en zelfvertrouwen om anders met de problematiek van mijn familieleden om te gaan. Hierdoor werd het een stuk gezelliger. Sindsdien gun ik mezelf dagelijks me-time en gebruik die om Qigong oefeningen te doen.

Gun jij het jezelf ook? Begin dan met deze eenvoudige Qigong-oefening. Ik hoor graag van je wat het met je doet.

Neem contact met me op
Scan de code