Workshop
‘Vind de kracht in jezelf’

Met Qigong

zondag 30 juni 2024
13.30- 17.00 uur
Berkel en Rodenrijs

Sta jij in je kracht?

Ik heb het al aan verschillende moeders (en vaders) gevraagd om te vertellen dat dat voor hen betekent. En ik heb verschillende antwoorden gehoord. Maar de woorden zijn niet belangrijk. Want wat iedereen met elkaar gemeen heeft als ze praten over in hun kracht staan is hun lichaamstaal.

Er komt een grote lach op hun gezicht. Ze ontspannen direct. Vaak zie ik grote gebaren om hun woorden te benadrukken.  Ze voelen zich letterlijk en figuurlijk sterk! Ze zijn dan vol energie en plezier. En dat stralen ze uit. Ze voelen onbewust hoe het is om in je kracht te staan.

Speciale aanbieding:

Kom met zijn tweeën en betaal maar 50 euro (ipv € 80,-)!

Maar er gebeurt iets vreemds

Maar als ik vervolgens vraag of ze nu in hun kracht staan. Dan gebeurt er iets vreemds. Ze krimpen letterlijk. Ze zakken in elkaar, schouders gaan omhoog, het gezicht strak. Ze gaan anders praten en stralen verdriet of boosheid uit.

Terwijl al mijn klanten, stuk voor stuk, ongelooflijk sterke mensen zijn. Ze dragen al jaren hun gezin op de schouders. Ze zorgen met hart en ziel voor hun zieke kind.  Ze zorgen ervoor dat hun kind niet in paniek raakt. Ze houden heel veel ballen in de lucht en weten zich aardig te redden.

Ze zijn doodmoe van het sterk zijn en voelen alsof ze falen. Want af toe laten ze ballen vallen. Ze vinden het vooral helemaal niet leuk waar ze mee bezig zijn.  Maar ze zijn ongelooflijk sterk, dat wel.

 

Wat is in je kracht staan?

In je kracht staan is doen waar je je goed in bent, dat je energie geeft en vooral doen waar je blij van wordt. Maar het gaat ook om zelfvertrouwen, dat je grenzen aangeeft, jezelf kunt zijn in de omstandigheden, verantwoordelijkheid durft te nemen maar ook durft los te laten en vooral in balans zijn. 

Hoe zou het zijn om in je kracht te staan?

Zou je willen voelen hoe het is om in je kracht te staan. Fysiek, mentaal en vooral emotioneel? En wil je dat ervaren zonder er al te veel over te praten of  na te denken?

Doe dan mee aan mijn Workshop ‘Kom in je kracht’ op 30 juni in Berkel en Rodenrijs. In de workshop ga je door middel van Qigong, de Chinese bewegingsleer van rustige bewegingen, ademhalingsoefeningen, visualisatie en meditatie ontdekken wat je kracht is, hoe je in je kracht kunt komen en blijven.

Wat neem je mee naar huis?

Na deze workshop heb je niet alleen rust en balans gevonden, maar ook nieuwe energie om je doelen te bereiken en uitdagingen aan te gaan. Je voelt je:

  • Energiek en vitaal: Je hebt geleerd hoe je met Qigong je energie kunt verhogen en behouden.
  • Zelfverzekerd: Door de oefeningen en technieken sta je je sterker en zekerder in je schoenen. Je kunt beter je grenzen aangeven.
  • Passievol en gemotiveerd: Je hebt je innerlijke vuur aangewakkerd en weet hoe je dit kunt gebruiken om je doelen te bereiken.
  • Emotioneel in balans: Je hebt tools geleerd om je emoties te beheersen en kalm te blijven, zelfs in stressvolle situaties.
  • Maar je voelt vooral de kracht in jezelf om de uitdagingen in je leven aan te kunnen. Een kracht waarop je altijd kunt terugvallen!

Met simpele Qigong-oefeningen kun je dagelijks werken aan je eigen kracht en welzijn, en een leven vol energie, vreugde en harmonie leiden.

 

“Een heerlijk rustgevoel. Waardoor ik me kon focussen op mijn lichaam, maar ook meer naar binnen kon gaan”

Ina - deelnemer Chinees nieuwjaar workshop

Wat kan je verwachten van Workshop ‘Vind de kracht in jezelf met Qigong’

In de workshop ga je door middel van Qigong, de Chinese bewegingsleer van rustige bewegingen, ademhalingsoefeningen, visualisatie en meditatie ontdekken wat je kracht is, hoe je in je kracht kunt komen en blijven. Het vuur-element is onderdeel van de vijf elementen waarop deze vorm van Qigong is gebaseerd. Het vuur-element leent zich het beste om de kracht en passie in jezelf (terug) te vinden. Daarom gaan we in deze workshop aan de slag met oefeningen gebaseerd op het vuur-element.

Het resultaat van de workshop is dat je naast rust en balans, nieuwe kracht en energie hebt gevonden om je doelen en uitdagingen aan te gaan. Je voelt je zelfverzekerder en staat sterker in je schoenen. Je voelt weer passie voor de dingen die belangrijk voor je zijn en gaat de ruimte voor jezelf creëren om er mee aan de slag te gaan.

Meer informatie

Datum 30 juni 2024
Tijd 13.30 -17.00 uur
Locatie CMAH Lansingerland
Industrieweg 106
Berkel en Rodenrijs
Prijs  40 euro
BRING A FRIEND ACTIE 2 personen voor slechts 50 EURO!

“Je creërt een fijne rustige en veilige omgeving.  Door de oefeningen lukte het me om dingen die al een tijd in mijn hoofd zitten los te laten

Jordi - deelnemer Workshop 'Met energie de lente in'

Weet je nog wat je daarvoor krijgt?

  • 3,5 uur aan de slag met oefeningen om in je kracht te komen en blijven
  • Inzicht in wat ‘in je kracht komen’ voor jou betekent
  • Meer energie
  • Lichaam en geest in balans
  • Hand-out van de theorie en de oefeningen 

Waarom zou je deze workshop bij mij doen?

Ik ben inmiddels ruim 12 jaar enthousiast bezig met de Chinese bewegingskunsten, Kung Fu, Qigong en Taji. Naast mijn eigen training, ben instructeur bij de kinderlessen en docent Qigong bij CMAH Kungfu Lansingerland.

In de vorm van Kungfu die door sifu Michael Morris wordt gegeven is er ruimte voor zowel de fysiek harde kungfu-training ook plek voor de meer zachtere interne vorm van kungfu. Na het behalen van mijn zwarte band kungfu, wilde ik graag meer leren over de interne werking van de Qi en hoe je die zelf kan versterken.

Dat is de reden waarom ik de driejarige opleiding tot Qigongdocent heb gedaan. Sinds 2021, geef ik Qigong-les bij CMAH Kungfu Lansingerland. 

Qigong is voor mij de manier om mijn lichaam soepeler en sterken te maken. En vooral ook om te ontspannen. Door dagelijks Qigong te beoefenen ben ik zowel lichamelijk, mentaal en emotioneel meer in balans.

Het is mijn passie om anderen ook de kracht van Qigong te leren. Ik kijk er naar uit om jou daar in mee te nemen.

 

vitaal met qigong
Neem contact met me op
Scan de code