Herken je dat? Terwijl het weekend eigenlijk bedoeld is voor om uit te rusten. Om te herstellen van een drukke werkweek. Maar ben jij elke week blij dat het weekend om is?

Je hebt een dochter met een ernstige smetvrees. Als ze iets aanraakt, dan moet ze gelijk haar handen wassen. En dat handen wassen moet op een speciale manier, ze wil dat jij er bij staat om te zien dat ze het goed doet. Sterker nog ze wil ook dat jij dan je handen wast. Als dat niet gebeurt ontploft ze. Als het handen wassen niet goed gaat, moet het over. Soms sta je wel een haf uur met haar bij de wasbak  Doodvermoeiend is dat. Vooral in het weekend.

Het lijkt wel dat het in het weekend erger is dan door de week. Je bent er de hele dag mee bezig om er voor te zorgen dat je dochter rustig blijft en het daardoor ook voor de rest van de familie leuk blijft. Haar vader en broer ergeren zich dood aan dat handen wassen en doen er niet aan mee. Maar dan ontploft je dochter en voor jou zit er niets anders op om bij haar te staan als ze haar handen wast.

Maar tegelijkertijd blijft de was liggen, kan je geen boodschappen doen, kan je zelf niet sporten of iets leuks doen. Doodvermoeiend, maar het is de enige manier om ervoor te zorgen de lieve vrede in huis bewaard blijft.

Wat ben je blij als het weer maandagochtend is en je dochter naar school en jij naar je werk gaat. Eindelijk rust.

Neem contact met me op
Scan de code