Wist je dat Qigong jou, als ouder van een kind met angst, dwang of andere psychische klachten, goed kan helpen om met de situatie thuis om te gaan?

Qigong is een eeuwenoude Chinese bewegingsvorm die gericht is op het versterken van de vitale levensenergie, ook wel bekend als ‘qi’. Deze praktijk is niet alleen goed voor het fysieke welzijn, maar kan ook zeer voordelig zijn voor de geestelijke gezondheid en het emotionele welzijn van ouders van kinderen met angst, dwang, depressie of andere psychische klachten.

Het opvoeden van een kind met psychische kwetsbaarheid kan enorm stressvol en veeleisend zijn. Het kan leiden tot gevoelens van frustratie, verdriet, woede en zelfs schuldgevoelens. Qigong biedt een manier om deze emoties te beheersen en te verlichten, terwijl het tegelijkertijd helpt om de geest helder en kalm te houden.

Een van de belangrijkste voordelen van Qigong is het vermogen om het zenuwstelsel te kalmeren en het lichaam te ontspannen. Het beoefenen van Qigong kan helpen om de ademhaling te vertragen, de hartslag te verlagen en de spieren te ontspannen. Dit kan op zijn beurt helpen om stress, angst en depressie te verminderen, waardoor ouders beter in staat zijn om te gaan met de uitdagingen die gepaard gaan met het opvoeden van een kind met een psychische kwetsbaarheid.

Qigong kan ook helpen om de geest helder en gefocust te houden. Door de beoefening van meditatieve en ademhalingstechnieken, kan Qigong helpen om de geest te kalmeren en te verhelderen. Dit kan ouders helpen om beter om te gaan met de stressvolle en uitdagende situaties die ze kunnen tegenkomen bij het opvoeden van een kind met psychische klachten.

Ten slotte kan Qigong ook helpen om de algemene fysieke gezondheid te verbeteren. Door het beoefenen van Qigong worden de spieren versterkt, de bloedcirculatie verbeterd en de immuniteit versterkt. Dit kan ouders helpen om gezond te blijven en beter in staat te zijn om voor hun kinderen te zorgen.

Kortom, Qigong is een waardevolle en effectieve praktijk voor ouders van mensen met psychisch kwetsbare kinderen. Door regelmatig te oefenen, kunnen ouders hun emotionele en geestelijke welzijn verbeteren, terwijl ze tegelijkertijd hun fysieke gezondheid en vitaliteit versterken.

Geinteresseerd in de kracht van Qigong? Workshop volgen of een proefles doen? Klik hier voor meer informatie

Neem contact met me op
Scan de code