Ik kwam op LinkedIN langs een stukje over de Komkommertijd in de media tegen. En … plop … inspiratie! Als leefstijl- en vitaliteitscoach hou ik me ook bezig met gezonde voeding. 
Vaak hamer ik op een brede definitie van voeding. Voeding is, volgens mij meer dan voedsel. Voeding is bijv. ook waar je je plezier uit haalt, hoeveel vrienden je hebt, hoe je opgevoed bent of hoe je in het leven staat.

Maar NU EVEN NIET!!! Ik ben gek op komkommer. Ik neem komkommer als tussendoortje en het is een vast onderdeel van mijn salades. Heerlijk! Zeker nu het zo warm is. Dus nu even een stukje over waarom komkommer eten zo goed voor je is:

1. Hydratie
Vind je het moeilijk om voldoende water te drinken per dag? Eet dan een komkommer, de groente bestaat voor meer dan 90 procent uit water. Je kunt ook wat komkommer aan je water toevoegen om het op te leuken. Zo drink je dagelijks gegarandeerd voldoende!

2. Dagelijkse hoeveelheid vitamines
De groente bevat de meeste vitamines die je lichaam op één dag nodig heeft. Namelijk de vitamines A, B en C, die stimuleren het immuunsysteem, laten je stralen en geven je energie.

3. Bevordert de spijsvertering
De vezels in een komkommer helpen om de spijsvertering vlotter te doen verlopen. Dagelijks komkommer eten is daardoor een natuurlijk hulpmiddel tegen chronische constipatie. Door het hoge watergehalte en het lage aantal calorieën is de groente daarbovenop een ideaal voedingsmiddel voor mensen die willen afvallen.

4. Komkommer verlicht brandend maagzuur
Een komkommer eten is ideaal voor het verlichten van brandend maagzuur.

5. Positief effect op diabetes, cholesterol en bloeddruk
Komkommersap bevat een hormoon dat nodig is om insuline aan te maken, daarom is de groente gunstig voor diabetespatiënten. De stof sterolen in de komkommer zorgt dan weer voor vermindering van cholesterol. Door de vele vezels, kalium en magnesium wordt de bloeddruk daarbovenop gereguleerd. Daarom is het goed voor een behandeling van zowel een lage als hoge bloeddruk.

6. Goed voor je huid
Komkommer bevat huidvriendelijke mineralen. De reden waarom kuuroorden verschillende op komkommer gebaseerde behandelingen aanbieden is dat komkommer rijk is aan kalium, magnesium en silicium.

7. Goed voor je nieren
En tot slot: komkommers verminderen het niveau van urinezuur in je lichaam, daarmee houden ze de nieren gezond.

(bron: mijn lijfblad Libelle )

Neem contact met me op
Scan de code