Als er emoties zijn die iemand blokkeren of zelfs ziek maken, is het soms alleen maar belangrijk om de emoties te herkennen, te erkennen en er te laten zijn.
Zo ook mijn cliΓ«nt van vandaag. Ze is al een paar keer geweest en ik weet wat er speelt bij haar thuis. Ze zit helemaal vast, letterlijk en figuurlijk.
Vandaag heb ik haar uitgelegd dat haar houtelement en.de bijbehorende lente-energie niet in balans is en dat ze daarom zo boos is. We hebben het al vaker over de reden ervan gehad, vandaag ga ik met haar naar haar emotie. Dat vindt ze eng, maar ze laat zich door mij meenemen in de volgende Qigongoefening.
Door haar boosheid met elke uitademing met de hout-klank uit te blazen. En met elke inademing positieve lente-energie in te ademen, verandert ze zichtbaar. Haar gezicht ontspant en haar glimlach is oprecht ipv een masker om haar boosheid te verbergen.
En dan valt de kleur van haar trui me op. Die is groen. Laat dat nu de kleur van de lente zijn! Onbewust stond ze al open om met haar lente-energie aan de slag te gaan.
Wat is het toch mooi om als coach westerse met oosterse technieken te combineren!
Neem contact met me op
Scan de code