De afgelopen weken kwamen Corry, Dudley, Eunice en Franklin langs. Je weet wel… die stormen waar we met zijn allen bang voor waren. En ja, ze waren flink. Vooral Eunice was een venijnige tante! Maar ik vond het heerlijk. Die wind, die storm… vooral die tegenwind…die de storm in mijn hoofd lekker leeg blies. 💨

Want het stormde weer eens behoorlijk in mijn hoofd. Gedachten, overtuigingen, emoties buitelden over elkaar heen. Vroeger had ik daar meer last van.  Dan kon ik er weken niet van slapen en als ik sliep, was het onrustig. Heftige nachtmerries, wakker schrikken en vervolgens weer niet in kunnen slapen. Dan dook ik weer de koelkast in om te snaaien. Kreeg zo de bijnaam Koelkastkabouter. Vreselijk vermoeiend.

Meer rust in het hoofd

Inmiddels gaat het een stuk beter met slapen en mijn hoofd is over het algemeen een stuk rustiger. Dat komt omdat ik tegenwoordig wat minder ballen in de lucht hou. Ik heb keuzes gemaakt over wat ik belangrijk vind en waar ik energie aan besteed.

En ik heb leren omgaan met mijn gedachtes. Vooral die gedachtes die ’s nachts rond kunnen spoken en in een kringetje ronddraaien. Soms hebben gedachten nut, zijn ze nodig om dingen op een rijtje te zetten en te verwerken. Maar vaak zijn ze niet meer nuttig, maar blijven ze rondtollen in je hoofd.  Wat ik heb geleerd is om die gedachten niet meer zo serieus te nemen, ze te observeren, te accepteren en ze voorbij te laten gaan.

Zet de gedachten op de trein

Bij mij werkt een visualisatie daarvan altijd erg goed. Ik zie een treintje aankomen en begroet het treintje. Het treintje stopt soms, maar rijdt of soms racet steeds vaker voorbij en ik zwaai hem uit. 🚂👋

Als zo’n visualisatie niet lukt, dan ga ik naar buiten. Een stuk wandelen. Het liefst tegen de wind in. Dan voel en zie ik die gedachten wegvliegen. Met als gevolg een leeg hoofd, ontspannen lichaam en een diepe slaap. 😴

Maar af en toe stormt het weer in mijn hoofd. Zo ook afgelopen vrijdag. Toen ben ik met mijn volle hoofd storm Eunice tegemoet gelopen en haar mijn gedachten mee laten nemen. Ik heb ze vrolijk uitgezwaaid en ’s nachts heerlijk geslapen. De Koelkastkabouter is met pensioen.

Slaap jij ook slecht? Heb jij een vol hoofd en wil je je gedachten ook uitzwaaien? Neem eens contact met mij op, dan help ik je om een manier te vinden die gedachten op de trein of arreslee of in het vliegtuig te zetten… of om er op een andere manier voor te zorgen dat ze je leven niet zo moeilijk meer maken.

Neem contact met me op
Scan de code