Ook ik ontkom er niet aan. Een stukje terugkijken op het afgelopen jaar. Wat anders doe je tussen de kerstkalkoen en de oliebollen? Als je vrij bent van je werk en de tijd van de wereld hebt. Eh… de tijd van de wereld? Niet echt… ik had van alles op de planning staan voor deze week. Maar mijn lijf besloot anders. Chi-Ling, je moet even pas op de plaats maken.

Doodmoe is het van het afgelopen jaar. Het heeft even rust nodig. Een reset. En ik heb besloten om te luisteren. Ik ga er een paar dagen tussenuit. Even niets doen. Echt niets doen. Maar niet zonder een korte terugblik op 2022.

Zo trots op…

Wat een jaar is het weer geweest. Hoogtepunt was de Qigong workshop die ik eind juni aan 22 mensen heb mogen geven. Nooit gedacht dat ik zoiets kon, maar wat een succes was dat! Een ander hoogtepunt was de 5 daagse stilte retraite bij Zen in Nijmegen. Vijf dagen stil en terug trekken in mezelf. Mooie inzichten opgedaan en uiteindelijk rust gevonden in lichaam en geest.

Het was een uitdaging om een bedrijf op te starten naast mijn leuke baan bij OnderhoudNL. Maar de basis staat er! Ik sta te popelen om zowel bij OnderhoudNL als bij coachiling mooie trainingen en coachingstrajecten te gaan doen.

Dankbaar voor..

En dankbaar ben ik voor hoe goed het gaat met mijn gezin. Trots op mijn oudste zoon die de roeping in zijn leven gevonden heeft en daar vol passie mee bezig is. Trots op mijn jongste zoon. Hoe anders was het 2 jaar geleden, toen we op derde kerstdag bij de crisisdienst zaten omdat hij het leven niet meer zag zitten. En als ik nu naar hem kijk zie ik een jongvolwassen man die bruist van het leven en op het punt staat het avontuur aan te gaan!

Niet alleen maar leuk in 2022

Natuurlijk was het niet allemaal leuk het afgelopen jaar. Ik heb helaas moeten breken met iemand die zijn eigen ego belangrijker vond dan een goede vriend en leraar te zijn. En ik ben diverse malen in mijn eigen valkuil gestapt, teveel en te hard werken. Jezelf voorbij rennen kan ook als je met leuke dingen bezig bent.

Een paar goede voornemens

Goede voornemens voor het volgende jaar? Ik wil vooral doorgaan met alle dingen die ik het afgelopen jaar gedaan heb. Een leuke praktijk opbouwen zodat ik ouders (en andere naasten) van psychisch kwetsbare kinderen weer de regie over hun eigen leven kan terug geven. Een mooi vitaliteitsprogramma voor de Onderhoudssector opzetten. En een balans vinden tussen energie gebruiken en energie opbouwen door gezonder te eten en meer te bewegen.

In het kader van het laatste luister ik nu naar mijn lichaam. Dat een paar dagen rust verdiend. Ik zoom even uit en ga drie dagen naar het strand om uit te waaien. Verder te reflecteren, bij te slapen en te genieten van quality time met mijn lief.

Wil jij het nieuwe jaar ook goed beginnen?

Heb jij al gereflecteerd op 2022? Wat is je mooiste herinnering van het afgelopen jaar? Waar gun je jezelf minder van? Waar gun je jezelf meer van in 2023?

Neem contact met me op
Scan de code