Blue Monday? Had ik geen last van!

Vanochtend hoorde ik mijn lijflied: Always look on the bright side of life van Monty Python. En mijn dag was gelijk goed. Ik word altijd zo blij van dit liedje. Het gaat over hoe er altijd wel iets om leuk te vinden in het leven. Al is het maar een liedje fluiten.

Ook ik heb mij portie gedoe en ellende gehad in mijn leven. Heb ook diverse malen knock-out op de bodem van de put gelegen, terwijl ik me afvroeg of ik er ooit nog uit zou komen. Maar elke keer was er een klein dingetje, momentje, liedje, beeld dat me weer liet glimlachen.

Het heeft lang geduurd voordat ik me daar bewust van werd. Β Dat ging niet vanzelf. Het kan zwaar zijn als je veel ballen in de lucht moet houden en er elke keer weer eentje bij komt, totdat het niet meer lukt. Vind dan maar eens dat momentje, dingetje, liedje of iets anders waar je blij van wordt. πŸŒžπŸŒ»πŸ˜ƒπŸ£

 

3 dingen opschrijven waar je blij van wordt

Totdat iemand zei tegen mij: schrijf eens aan het einde van de dag 3 dingen op waar je die dag blij van werd. Het hoeven geen grote dingen te zijn. Denk aan bijv. de zon die schijnt, een sneeuwklokje dat zijn kopje boven de grond uitsteekt, de omhelzing van je kind als het uit school komt, het vriendelijke knikje van een voorbijganger. Of een leuk liedje. Denk er aan terug en schrijf deze op. Schrijf op wat je opmerkte en wat het met je deed.

Ik ging daarmee aan de slag en er ging een wereld voor mij open. Er zijn zoveel momentjes waar je om kan glimlachen, die je goed doen voelen. Geluk vind je niet in een goede baan, geld, een auto of zoiets. Geluk zit hem juist in de kleine dingen! En als je er op let: zijn er heel veel van die kleine dingen. En hoe meer je bewust wordt van die kleine dingen, hoe leuker je leven wordt. Er is altijd wel iets wat je doet glimlachen, ook al zit je zo diep in de put. Laat die kleine dingen je helpen om je leven weer op te pakken en vooruit te gaan. En als het mij niet echt lukt om zoiets te vinden, dan zet ik dit lied op…

Always look…

If life seems jolly rotten,
There’s something you’ve forgotten
And that’s to laugh and smile and dance and sing
When you’re feeling in the dumps
Don’t be silly chumps
Just purse your lips and whistle, that’s the thing
Always look on the bright side of life

En dan schiet ik weer in de lach en is alles niet meer zo somber. Het is alleen jammer dat ik niet kan fluiten

Welke liedjes of kleine dingetjes laten jou weer (glim)lachen?
Vind je het moeilijk om iets te bedenken en zou je er achter willen komen wat jou weer aan het lachen maakt? Neem contact met mij op en misschien kan ik je weer helpen om de lach in jezelf weer te vinden. info@coachiling.nlΒ 

#bluemondayΒ #vrolijkΒ #leukeliedjesΒ #vitaliteit

Neem contact met me op
Scan de code