Herken je dat? De vakantie is voorbij en je bent blij dat je weer naar je werk kan. De vakantie was niet zo leuk als de bedoeling was. En uitgerust ben je helemaal niet!

De reden hiervoor is je dochter met ernstige smetvrees. Als ze iets aanraakt, dan moet ze gelijk haar handen wassen. En dat handen wassen moet op een speciale manier, ze wil dat jij er bij staat om te zien dat ze het goed doet. Sterker nog ze wil ook dat jij dan je handen wast. Als dat niet gebeurt ontploft ze. Als het handen wassen niet goed gaat, moet het over. Soms sta je wel een haf uur met haar bij de wasbak  Doodvermoeiend is dat. Zeker tijdens de vakantie

Ze is wel mee geweest op vakantie, maar dat was geen succes. De onbekende omgeving zorgde ervoor dat het handen wassen alleen maar erger werd. Ze kwam de hotelkamer bijna niet uit. Want je weet nooit hoe schoon het buiten is en of je daar wel je handen kan wassen. Als je haar toch hebt overgehaald om mee te gaan, is ze ’s avonds uren bezig met haar handen te wassen.

Als moeder was je er de hele dag mee bezig om er voor te zorgen dat je dochter rustig bleef en het daardoor ook voor de rest van de familie leuk bleef. Maar dat lukte niet echt. En er was vaak ruzie over. Ook met de andere familieleden die mee waren. De enige manier om de gemoederen tot bedaren te brengen was dat jij met je dochter naar de badkamer ging en bij haar ging staan als ze haar handen waste.

Jij zat samen met je dochter op de hotelkamer, terwijl de rest van de familie leuke dingen ging doen. Jij kon niet even in de zon gaan zitten en een boek lezen. Of lekker een hapje gaan eten in dat leuke restaurantje. Eigenlijk heb jij niets aan je vakantie gehad.

Wat ben je blij dat je dochter naar school gaat en jij naar je werk kan. Maar je hebt geen idee waar je de energie vandaan moet halen om verder te gaan.

Neem contact met me op
Scan de code