I

Het advies dat @theavanbodegraven aan het einde van de minitraining “Als helpen niet helpt” gaf, was een hele krachtige. De coaches/therapeuten van het Boonstra-netwerk, die deze methode toepassen, zijn niet zo van het adviezen geven. Maar dit is een advies dat juist heel goed past “als helpen niet meer helpt als ouder van een kind met dwang, angst of depressie: HOU JE MOND!!! (of pak die rol plakband en plak een flink stuk op je mond)

 Dat heb ik zelf ook ervaren.

Voordat ik me als coach aansloot bij het Boonstra-netwerk, heb ik zelf ook een traject bij Thea doorlopen. Mijn zoon had een ernstige depressie en moest daarvoor 3x per week met de trein naar zijn therapeut. Ik was elke keer doodsbenauwd dat hij rare dingen zou doen dus hij moest van mij elke keer als hij uit de trein stapte, mij appen dat hij was aangekomen. Daar baalde hij natuurlijk van. Het was alsof ik hem niet vertrouwde, wat eigenlijk ook zo was.

Al bij de eerste sessie gaf Thea mij het advies om mijn mond te houden. Om niet meer tegen mijn zoon te zeggen dat hij moest appen. Iets wat ik dezelfde middag met zweetdruppels op mijn rug direct toepaste. Ik zei alleen ‘tot straks’ toen hij gedag kwam zeggen. Ik zag hem wachten, verbaasd kijken maar ook gelijk zijn rug rechten. Het leek wel alsof hij ter plekke 4 cm groeide!!!

Doordat ik hem het vertrouwen gaf dat hij zonder gekke dingen te doen, naar zijn therapeut kon gaan, kreeg hij de ruimte om zelf de regie van zijn herstel in handen te nemen. Dit was het begin van zijn herstel.

Was het makkelijk voor mij? Nee, natuurlijk niet!!! Ik heb de hele middag op mijn nagels lopen bijten en op de klok lopen kijken. En wat was ik blij dat hij weer thuis was. Maar tegelijkertijd was ik ook supertrots op mezelf (en ook op mijn zoon). De energie ging zowel bij mezelf als bij mijn zoon weer op een positieve manier stromen.

Neem contact met me op
Scan de code