Een vonk wordt een vlammetje…

In 2019 kwam ik op een punt in mijn leven waarop ik mijzelf afvroeg: Hoe nu verder met de rest van mijn leven? Om dat te onderzoeken doorliep ik een traject bij loopbaancoach Raymond DeSmet. Hij was degene die aan mij vroeg: waar wordt jij blij van? Waar kom jij je bed voor uit? Wat voor vonk heb jij nodig om de vlam in jezelf te ontsteken.

Ik hoefde daar niet lang over na te denken: ik wil coach worden waarbij ik mensen help om beter in hun vel te komen. De vonk was er en het werd al gauw een vlammetje… een coachingsvlammetje…

Het afgelopen jaar heb ik tijdens mijn opleiding voor leefstijl en vitaliteitscoach, MARK Leefstijl en vitaliteit,  vele uren coachingsgesprekken mogen oefenen. Met mijn medestudenten, maar ook met mijn eerste (oefen)coachees.

Elk gesprek was een ontdekkingsreis voor mij. Een pas geleerde techniek oefenen, soms hakkelen en stotteren. Soms tot de ontdekking komen dat een bepaalde techniek niet bij me past. Of de vreugde voelen als een methode juist wel heel goed bij mij paste.

Kleine stapjes

Door te oefenen kwam ik er ook achter dat het bij coachen vaak gaat om kleine stapjes gaat in plaats van een  ‘life changing event’: Een coachee zover krijgen dat hij een appel eet in plaats van een zak chips, of 10 minuten gaat wandelen om zo fitter te worden.

Of een coachee 5 minuten letterlijk stil te laten staan in haar drukke leven, soms voor het eerst in jaren. En haar laten luisteren naar wat haar lichaam te zeggen heeft.

Het aller-aller-bijzonderste was om te zien wat voor effect het coachen op mijn coachees had. Dat ik daadwerkelijk wat kon betekenen voor een coachee. Hem of haar kon aanmoedigen om zelf de regie over zijn of haar leven te pakken en hen weer op zien te bloeien. Dat maakte en maakt nog steeds, diepe indruk op mij. Dat is de reden waarom ik coach geworden ben!

Vlammetje

Gisteren kreeg ik van één mijn eerste coachees @MinkeHavelaar een pakje toegestuurd met daarin een mooi kadootje en een mooie boodschap: ‘ Dank voor al je goede vragen, duwtjes in de rug en kritische reflecties. In mij is weer een vlammetje gaan branden’ .

Daar werd ik stil van… wat een mooi vak heb ik toch als ik  mensen kan helpen hun innerlijke vlammetje weer te laten branden. Mijn innerlijke vlammetje wordt daar alleen maar warmer van.

Ben jij ook op zoek naar je innerlijke vonk? Wil jij ontdekken wat jou in vuur en vlam zet, zonder dat het je opbrand? Laten we er samen naar op zoek gaan!

Neem contact met me op
Scan de code