Beng… bord in duizend stukjes op de grond. 😱 Er ontsnappen een heleboel woorden uit mijn mond, waarvan het beter is dat ik ze niet opschrijf. Dit is het zoveelste bord dat sneuvelt. Wat ben ik toch een onhandige sukkel… waarom overkomt mij dat nu weer …eh… wacht eens even… ben ik echt onhandig?
Nee, dat ben ik niet. Ik realiseer me dat ik weer eens met een vol hoofd aan de slag ben gegaan met uitruimen van de vaatwasser. Daardoor lette ik niet goed op en zette ik het bord naast de plank in plaats van erop, met alle gevolgen van dien.

Iets met aandacht doen, of Mindfulness zoals dat tegenwoordig heet, levert betere resultaten en vooral een beetje rust in je kop op. Tegenwoordig worden we overspoeld door prikkels. We moeten zoveel. We moeten bereikbaar zijn, we moeten leuk zijn, we moeten werk en gezin combineren. Moeten., moeten, moeten…. Hierdoor moeten we onze aandacht verdelen waardoor we eigenlijk nooit iets helemaal goed doen. Gevolg een druk hoofd en een moe lijf. En veel frustratie als dingen niet goed gaan of helemaal niet lukken.

Ook ik heb daar regelmatig last van en dat kost me veel servies πŸ˜‰.Β  Maar steeds vaker lukt het me om iets met aandacht te doen. Me op één ding te focussen. Daardoor heb ik meer rust in mijn hoofd. Dingen gaan makkelijker, sneller en het resultaat is vaak beter. En mijn borden blijven heel. πŸ₯³

Met aandacht op één ding focussen

Iets met aandacht doen is moeilijk. Verdraaid moeilijk. Maar het is te leren, in kleine stapjes: Begin eens om met aandacht een kopje thee te drinken. Bekijk het kopje, wat voor vorm heeft het, welke kleuren? Is het warm of koud? Wat gebeurt er met het kopje als je het optilt? Voel de spieren in je hand als je het kopje naar je mond brengt. Voel hoe de thee in je mond gaat en naar binnen glijdt. Welke sensaties merk je op? Dit kost een minuutje. Maar het is wel een minuutje waarin je gedachten niet als een idioot door je hoofd razen en je aandacht heel even op één ding gericht is.

Ik kan je vertellen dat als je mindful je vaatwasser leegruimt, je niet elke maand een nieuw servies hoeft te kopen! πŸ½οΈβ˜•πŸ΅ Wat ga jij straks met aandacht doen?

Wil jij meer rust in je hoofd? Ik kan je daar bij helpen. Neem gerust contact met me op, dan gaan we samen kijken hoe je dat voor elkaar kan krijgen. info@coachiling.nlΒ 

 

#mindful #mindfulness #burnout #persoonlijkeontwikkeling #vitaliteit #overspannen #stressklachten #stresscoach

 

Neem contact met me op
Scan de code