Handgebaren we kennen ze allemaal. Of toch niet? Het duimpje omhoog πŸ‘ of omlaag πŸ‘Ž. De middelvinger , die helaas nog al eens gebruikt wordt in het verkeer of elders om ons ongenoegen te laten zien.Β Fingers crossed 🀞 ook duidelijk. En met het wijsvingertje omhoog of wijzend naar een ander, weten we in Nederland ook wel raad☝️

Maar wist je dat in Qigong en meditatie ook handgebaren worden gebruikt? Deze worden Mudra’s genoemd. Mudra betekent symbolisch handgebaar, houding. Ook wel een β€œzegel” genoemd.

Deze handgebaren zijn ontstaan in het HindoeΓ―sme en Boeddhisme. Β In diverse Qigong-vormen, afkomstig uit het Boeddhisme, worden mudra’s gebruikt. Er zijn vele handgebaren die je kunt aannemen en die jouw meditatie kunnen verdiepen. Het uitvoeren van een Mudra tijdens Qigong en mediteren helpt je geest en lichaam weer in balans te brengen.

Weet jij wat deze Mudra’s betekenen?Β 

1. Namaste mudra: Deze mudra je aan aan om te groeten en om respect te uiten.

2. Bhairava Mudra: Deze mudra is het gebaar van innerlijke rust en vergroot je concentratie. Het helpt bij vernieuwingen en beschermt je voor invloeden van anderen.

3. Ziwu Mudra of Yinyang mudra: Als je goed kijkt lijkt deze Mudra op het Yin-yangymbool ☯️ Met dit gebaar breng je yin en yang in balans en creëren we gezonde energie.

Β Deze Mudra’s en verschillende Qigong- en meditatievormen waarin deze gebruikt worden, komen ook aan bod tijdens mijn Workshop ‘ “𝐎𝐧𝐭𝐬𝐩𝐚𝐧𝐧𝐞𝐧 𝐞𝐧 π•π’π­πšπšπ₯ 𝐦𝐞𝐭 𝐐𝐒𝐠𝐨𝐧𝐠” op zondag 26 juni 2022.

 

Neem contact met me op
Scan de code