Van de week was het onverwachts weer een keer raak: Ik ging knock-out door een migraine-aanval. Oorzaak: te druk en vervolgens werd ik keihard terug geroepen door mijn lichaam: migraine velde me voor enkele dagen. Was ik weer in mijn valkuil gestapt!

In de tijd dat mijn zoon worstelde met zijn depressie, had ik wekelijks hoofdpijn. Door de extreme zorgen om hem, de praktische zaken waar ik tegen aan liep. Ik liep mezelf compleet voorbij en luisterde niet naar mijn lichaam. Tot mijn lichaam uiteindelijk compleet op shutdown ging. Een zeer zware migraine-aanval van een week, waarbij ik letterlijk niets anders kon dan op de bank liggen en afwachten totdat het over zou gaan, deed mij realiseren dat het zo niet verder kon. Ik moest een stap terug doen.

Weer teveel van mezelf gevraagd

Heel bewust ben ik toen begonnen mijn Qigong-oefeningen weer dagelijks uit te voeren. Qigong is een Chinese bewegingskunst waarbij je door middel van langzame bewegingen, ademhalingsoefeningen, visualisatie en meditatie, je lichaam en geest tot rust brengt. En dat bracht weer rust in mijn lichaam en daardoor ook in mijn hoofd.

En door mijn recente migraine-aanval was weer een wake-up call. Ik had weer teveel van mezelf gevergd en was daardoor ook vergeten om mijn Qigong-oefeningen te doen. Daar ben ik dus ook weer mee begonnen. En langzamerhand komt de rust weer terug in mijn hoofd en lijf.

Qigong om tot rust te komen

Cijfer jij jezelf weg? Heb je last van allerlei lichamelijke klachten. Komt dat omdat je het zo druk hebt met zorgen voor anderen, werk, etc. en daardoor geen tijd voor jezelf hebt. Negeer jij die klachten? Loop jij inmiddels op je tandvlees. 

Qigong kan op twee manieren helpen: je neemt bewust tijd voor jezelf om die oefeningen te doen én de oefeningen helpen ook om je lichaam en geest tot rust te brengen.

Nieuwsgierig wat Qigong voor jou kan betekenen? Je kan bij mij Qigong-les volgen. Dat kan in een groepsles in Berkel en Rodenrijs of in de vorm van een 1-op-1 Ultieme tijd voor jezelf-sessie. De eerste keer is gratis.

Neem contact met me op
Scan de code